Update: wie moet een AGB-code hebben of aanvragen?

Van welke uitvoerders moet de AGB-code op de factuur staan? We publiceerden hierover al eerder een nieuwsbericht. Er is nu een update over de SPV en de ggz-agoog.

SPV wordt herkenbaar door eigen AGB-categorie

De sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) kon alleen als Verpleegkundige een AGB-code aanvragen. Het is belangrijk dat SPV’en apart herkenbaar zijn, omdat zij in in sommige situaties regiebehandelaar kunnen zijn. In het zorgprestatiemodel heeft de SPV daarom nu een aparte beroepscode gekregen. Deze wijziging gaat in per 1 april 2022. Op 1 maart 2022 levert de NZa de aangepaste codetabel uit.

Bij Vektis wordt het per 1 april 2022 mogelijk om een AGB-code aan te vragen met de kwalificatie SPV of die kwalificatie aan uw bestaande AGB-code toe te voegen. We raden in ieder geval SPV’en die als regiebehandelaar werken aan, om vanaf 1 april 2022 die kwalificatie aan te vragen. Als de kwalificatie SPV is toegekend, zijn SPV’en met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 herkenbaar.

Ggz-agoog krijgt een generieke code

De ggz-agoog is een van de beroepen die geen AGB-code kunnen aanvragen. Die beroepen moeten volgens de declaratiestandaard een generieke code vermelden bij de uitgevoerde prestatie. Voor de ggz-agoog was die er nog niet. Vektis voegt voor dat beroep een generieke code (008) toe per 16 februari 2022. De tijdelijke oplossing waarbij ggz-agogen met generieke codes 002, 005 of 006 registreerden, vervalt dan dus.

 

 

Het oude nieuwsbericht leest u hier.